Oportunitats de present i futur en les energies renovables

Els alumnes de 1r i de 2n curs del Cicle Formatiu en Energies Renovables van tenir l’ocasió de visitar la primera edició de la Fira de l’Autoconsum Elèctric al recinte firal “El Sucre”, a Vic.

La cita, centrada en l'energia solar fotovoltaica i les xarxes intel·ligents, va tenir com a objectiu promocionar l'autoconsum d'electricitat tan a gran escala com a nivell particular mitjançant solucions energèticament autosuficients.

En concret, en els diferents estands i conferències, els representants de les empreses i de les institucions participants van poder presentar els avenços tècnics en el sector, les oportunitats de present i de futur, i les iniciatives que els diversos organismes públics estan posant en marxa per a fomentar l'ús d'energies renovables.

Un dels projectes cabdals és el “Pacte Nacional per la Transició Energètica”, que va presentar Assumpta Farran, Directora de l’Institut Català de l’Energia (ICAEN). El Pacte preveu la generació 100% renovable d’electricitat el 2050, a més del tancament de les centrals nuclears el 2027. Per aconseguir-ho, un dels eixos més destacats serà l’aposta per l’autoconsum d’energia i, en concret, s’estima que si totes les teulades de Catalunya comptessin amb plaques solars fotovoltaiques es generarien 22.905 GWh cada any, equivalents a la meitat del consum elèctric total, i amb un benefici econòmic total de més del doble de la inversió necessària. Per això, des de l’ICAEN s’ha impulsat la “Taula d’impuls a l’autoconsum fotovoltaic de Catalunya” amb la finalitat de coordinar els diversos actors (empreses, institucions, etc)  i assolir una millor i més ràpid avenç de l’autoconsum fotovoltaic.

 

Imatge
img 20171019 124634 967
Imatge
img 20171020 163917 200