Internacional

Internacional

Cuidem la teva vocació per aprendre fora de les nostres fronteres

La Xarxa de Centres de FP de Jesuïtes Educació participen de forma activa en projectes arreu d'Europa amb l'objectiu de millorar els continguts i les metodologies dels estudis professionals que imparteixen.

 La nostra xarxa té la carta Erasmus, que permet a estudiants i nous titulats realitzar part del seu currículum acadèmic a l'estranger, incloses les pràctiques en empreses de la EU gràcies a la xarxa d'empreses col·laboradores. 

Testimonis
de programes internacionals
Alumnes internacionals
Alba Hurtado Serramalera

Alumna de Laboratori Clínic i Biomèdic

Realizar una experiencia como la del Erasmus + ha sido muy beneficiosa. He incrementado mis valores intelectuales, culturales y sociales, además de saber liderar situaciones sin ningún otro apoyo personal, dependiendo solo de una misma. Por eso mismo, creo que realizar esta estancia ha sido una oportunidad para conocerme y saber estar sola, tiempo que aprecié mucho.

Alumnes internacionals
Ingemar Andrade

Alumne de Desenvolupament d’aplicacions web

Empresa i destí: Volcanic, Ltd,  Manchester

Que una empresa inglesa apueste tanto por trabajadores españoles dice muchas cosas. En primer lugar, del nivel de preparación y valoración con el que cuentan los españoles en el extranjero, algo que desde casa podemos llegar a infravalorar. En segundo lugar, la gran facilidad y capacidad de integración de los españoles en un ambiente de trabajo con costumbres laborales y culturales tan diferentes. Pude comprobar cómo algunos de mis compañeros tenían un nivel de responsabilidad más alto que trabajadores nativos, puesto que sus capacidades y conocimientos técnicos eran de crucial importancia para el rendimiento de la empresa. También descubrí que todo y la distancia de carácter entre los españoles y los ingleses, en la empresa encajaban como un guante y aportaban un dinamismo y buen estar que hacía muy agradable el ambiente de trabajo entre todos

Alumnes internacionals
Thais Collantes

Estudiant d’Allotjaments turístics

Programa de Hospitality Management a la University College of Birmingham

Des de fa 3 mesos, visc a la residència d'estudiants The Maltings, a la casa Dares House. Al principi era una situació una mica incòmode perquè no coneixes a la gent i aconseguir una conversa llarga i fluida amb anglès es fa difícil, però tots estem aquí en la mateixa situació.

L'Erasmus és una oportunitat perfecte per viure situacions fora del que ens és habitual i aprendre a resoldre-les amb els recursos que vas descobrint que tens. Es una experiència que et fa conèixer on són els teus propis límits, les teves capacitats per adaptar-te i sobretot, et fa fort.

Alumnes internacionals
Arnau Orengo

Estudiant d’Audiovisuals

Erasmus a Budapest

En Budapest, las asignaturas estaban relacionadas con la Imagen Audiovisual a nivel periodístico, y la mayoría eran teóricas. Debido a que los estudiantes Erasmus no hablamos húngaro, era imposible hacer las clases con los estudiantes locales, así que hacíamos las clases en inglés. Vi que en la universidad existía una asignatura de cine húngaro, que no estaba en nuestro plan de estudios. Me interesaba y no se me solapaban los horarios con el resto de asignaturas, así que me apunté. También dimos clases de húngaro, aunque es un idioma tan complicado y diferente al resto que sólo aprendimos el vocabulario básico y poca cosa más.

Un año después, estoy haciendo prácticas en las islas Azores y he aprendido portugués; mi experiencia internacional continua, y el Erasmus fue sólo el motor de arranque.

An education across borders

Projectes internacionals

La Xarxa de Centres de FP de Jesuïtes Educació participen de forma activa en projectes arreu d'Europa amb l'objectiu de millorar els continguts i les metodologies dels estudis professionals que imparteixen.

Empreses i institucions a l’estranger

Des de l'escola del Clot es realitza una feina constant de prospecció d'institucions i empreses internacionals amb l'objectiu de poder oferir als nostres alumnes pràctiques en altres països europeus.

Actualment ja es compta amb una xarxa d'empreses a França, Itàlia, Anglaterra i Malta, amb les quals ja treballem des de fa temps.

Aquestes pràctiques a l'estranger es fan mitjançant una beca del programa ERASMUS+ i doten l'alumne econòmicament per cobrir una part de les seves despeses en el període de pràctiques.

Actualment les empreses donen molt de valor a les persones que han desenvolupat part dels seus estudis o feina a l'estranger, ja que mostra una persona polivalent i amb característiques personals adaptades al segle XXI.

International mobility

Fes les pràctiques a l'estranger

La nostra xarxa té la carta Erasmus, que permet a estudiants i nous titulats realitzar part del seu currículum acadèmic a l'estranger, incloses les pràctiques en empreses de la EU gràcies a la xarxa d'empreses col·laboradores.

 

ERASMUS+; mobilitat per a joves en pràctiques a l’estranger

La nostra xarxa té la carta Erasmus aprovada per al període 2014-2020, mitjançant la qual accepta els principis d'excel•lència per a la mobilitat d'estudiants i professors. Les beques ERASMUS permeten als estudiants i nous titulats qui hi estiguin interessats realitzar una part del seu currículum acadèmic a l'estranger, incloses les pràctiques en empreses de la EU gràcies a la xarxa d'empreses col•laboradores de la Xarxa Jesuïtes Educació… 

Enviem cada estiu els participants-estudiants per un període de 3 mesos a realitzar pràctiques en empreses europees d'acord amb el seu perfil professional i a la tornada la seva estada és reconeguda en el seu expedient acadèmic amb un valor de 22 crèdits ECTS, corresponents al mòdul de Formació en Centres de Treball.

 

Mobilitat per a titulats a l’estranger: Erasmus + nous titulats

La Xarxa Jesuïtes Educació aposta per la formació integral dels seus alumnes i considera que cal preveure i preparar fins i tot el moment en què ja no siguin membres de l'escola. Oferir als joves titulats eines per a la inserció laboral, tant a l'àrea local com internacional, és un ajut útil per a tota la seva vida professional i l'oferta de pràctiques en empreses a l'estranger és una oportunitat per a millorar la seva inserció laboral, tant en el pasí de destinació com a la tornada.

 

Mobilitat del professorat

Els programes europeus ofereixen als nostres professors l'oportunitat de conèixer altres cultures, altres sistemes educatius I altres metodologies i, per tant, els permet desenvolupar el seu creixement personal i professional. Aquesta mobilitat garanteix que els estudiants que no poden participar en un programa de mobilitat puguin beneficiar-se dels coneixements I experiència del personal acadèmic de les institucions d'educació superior d'un altre país europeu i promou l'intercanvi de coneixements i experiències sobre mètodes pedagògics diferents. 

El professor que participa en aquests projectes esdevé un ambaixador actiu de la mobilitat entre alumnes i companys perquè viu en primera persona l'experiència de la mobilitat fora del nostre país.

Partners In

Promoting Mental Wellbeing in VET

Des de fa 25 anys participem en projectes europeus per millorar la formació tècnica dels nostres professors i alumnes de formació professional.

El 2013 ens van proposar participar en un projecte que tenia com a finalitat millorar el benestar mental dels alumnes de la Formació Professional. La coordinadora finlandesa volia traslladar el material que ja s'utilitzava a les universitats als alumnes de l'FP, compartint material ja existent en els centres socis amb l'objectiu de crear un banc de recursos per utilitzar a l'aula per així donar eines als joves per a la reflexió i l'autoconeixement personal.

Aquest projecte és necessari perquè l'angoixa i els problemes de salut mental són la causa fonamental de l'absentisme laboral a Europa i  l'abandonament escolar és un dels grans desafiaments que té l'educació secundària i la formació professional i té relació directa amb els problemes de salut mental. Constatem, que en el nostre sistema educatiu, la formació en habilitats per millorar el benestar dels alumnes de Formació professional, ha estat limitat. La fundació Jesuïtes Educació té com a línia d'actuació proporcionar eines als alumnes per a l'autoconeixement personal, espais de reflexió i ajudar-los en el seu projecte vital i professional.

Els objectius del projecte són sensibilitzar el professorat i els responsables educatius en aquesta temàtica i promocionar el benestar mental dels alumnes de la formació professional, proporcionant materials i metodologies per ajudar-los a combinar les competències de salut mental amb les professionals. 

Els materials estan estructurats en 5 temes:

- El benestar com a recurs

- L’autoconeixement

- Les competències per enfrontar situacions complicades (pèrdues, dol,...)

- Les emocions

- La comunitat com a entorn d'aprenentatge.

Aquest projecte vol esdevenir una guia pels centres de formació interessats a introduir aquesta formació en la seva comunitat educativa.

Tots els materials agrupats per temes, i la vida del projecte, els podreu trobar en el blog del projecte: http://mewebeinvet.blogspot.fi/

 

Socis del projecte

Keskuspuisto Vocational College, Finland (coordinator)

EfVET, Netherlands, ROC Da Vinci College,Netherlands

Marijampole College, Lithuania

The Finnish Association for Mental Health, Finland

FUNDACIÓ JESUÏTES EDUCACIÓ, Jesuïtes el Clot, Spain

Tietgen, Denmark

Desitgem que la nostra participació sigui inspiradora per altres centres i que els joves, que més tard o d'hora, s'incorporin al món laboral, tinguin en la seva motxilla personal eines per enfrontar-se a les situacions de la vida amb fortalesa.

Baked by Digital Bakers