Xerrada sobre vins biodinàmics i vins naturals

El proper dilluns 19 de juny, a les 18:00h, a Jesuïtes Sarrià – Sant Ignasi, a l’Aula Polivalent en les seves instal·lacions de pràctiques, es farà la xerrada sobre vins biodinàmics i vins naturals del celler Cal Tiques del Joan Rubió.

La presentació anirà a càrrec de Santi Rovira i Vila, professor de tast i geografia vitivinícola nacional del Curs d’Especialització de Sommelier de Jesuïtes Sarrià- Sant Ignasi. A més es farà la presentació de cuatre vins que ens ajudaran a entendre els conceptes de vins biodinàmics i vins sense sofre afegit a l’elaboració.

La finca familiar del projecte de Cal Tiques de Joan Rubió consta de 8 has de terra, actualment tenen 5,7 has plantades de vinya en els municipis de Santa Margarida i els Monjos, Castellví de la Marca i Vilafranca del Penedès amb les varietats Xarel·lo, Macabeu, Monastrell i Malvasia de Sitges. Aquest any plantaran Sumoll Negre i Sumoll Blanc o Escanya-vella. Tota la seva vinya està inscrita al CCPAE (Consell Català de l’Agricultura Ecològica) i apliquen les pràctiques biodinàmiques des de l’any 2009. Al celler respecten completament la integritat del vi: el raïm passa per la taula de selecció i s’encuba amb les seves pròpies pells. Els vins no es clarifiquen i els hi fa una filtració molt suau.

Per poder assistir a aquesta presentació s’ha de confirmar l’assistència al mail cesommelier@gmail.com ja que les places són limitades. L’ordre de reserva es farà per ordre de recepció dels correus electrònics prèvia confirmació de la reserva.