¿Per què estudiar Formació Professional?

La Formació Professional ofereix més de 150 títols per satisfer vocacions, gustos i sortides professionals.

Actualment la Formació Professional és un dels estudis amb més sortides professionals. A vegades, saber quin recorregut escollir no és gens fàcil, depèn de molts factors. Per aquest motiu és bo conèixer bé l’oferta, quina és la demanda del sector empresarial i els gustos, interessos i habilitats de cadascun a l’hora d’escollir. Mai és una decisió fàcil i ens agradaria poder orientar tant a futurs alumnes com als pares.

A Jesuïtes Educació tenim una àmplia oferta en Cicles Formatius. Ja vam explicar #LaNovaFP que estem construint i l’obstinació que posem perquè aquesta nova Formació Professional sigui capaç d’augmentar les possibilitats d’entrar al mercat laboral de tots els nostres estudiants.

La Formació Professional ofereix Cicles Formatius de Grau Mitjà que van dirigits a formar tècnics amb una qualificació intermèdia. La major part dels llocs de treball demandats formen part d’aquest nivell i demanen el domini d’un camp professional, autonomia plena i resolució d’incidències. En molts casos s’han de manejar sistemes tècnics d’una elevada automatització (informàtics, administratius, mecatrònics, tècnics de laboratori, tècnics en pròtesis dentals, etc.)

Els Cicles de Grau Superior formen treballadors amb una qualificació alta. Aquests professionals ocuparan llocs de comandament intermedis a empreses i llocs tècnics molt especialitzats. Solen tenir un llarg recorregut al sector productiu.

Imatge
img 20170515 wa0012

A l’hora de decidir quin tipus d’estudis fer és important tenir present els interessos personals i vocacionals. Sempre serà la millor guia per construir un recorregut professional satisfactori. En aquest punt d’identificació d’aquestes motivacions poden ser de gran ajuda les famílies.

Les dades, en aquest sentit, són força clares: gairebé el 30% de les ofertes de feina a Espanya requereixen un títol de Formació Professional i és la qualificació més demandada per les empreses després de la Universitat (45,2%) i per davant del batxillerat (16,8%) i el graduat escolar o l’ESO (8%).

Només el 25% de les cerques professionals el 2015 van requerir un nivell acadèmic ESO o de batxillerat, segons l’estudi*. El 29,9% va correspondre a feines que exigeixen FP, entre les quals més de 7 de cada 10 concentren Cicle Superior. El 45,2% restant demanava treballadors amb estudis universitaris de grau o postgrau.

Com a conclusió es podria dir que és clau i està comprovat que els joves actius, amb autoestima alta, amb interessos i que saben el que volen són els que troben feina més fàcilment i de millor qualitat. Podria semblar una obvietat, però per arribar a educar joves així, el suport de les famílies en aquest procés de transició i decisions tan definitives és molt important.

*Estudi d’Inserció Laboral de les “Enseñanzas Profesionales 2016”.