De la teoria a la realitat: els cicles d’audiovisual visiten el sector professional

Les empreses audiovisuals col·laborem estretament en la formació dels nostres alumnes.

Els estudiants de l’àrea d’audiovisuals de Jesuïtes Sarrià – Sant Ignasi han realitzat visites a prestigioses empreses del sector per tal deconèixer de primera mà les diferents sortides professionals que ofereixen els seus estudis.

A través d'aquestes activitats aconseguim acostar als alumnes a les diferents empreses i apropar-los al món laboral.

Imatge
fpaudiovvt2nprodrac15

PRODUCCIÓ D'AUDIOVISUALS I ESPECTACLES VISITEN RAC1

El passat dimecres 25 d'octubre, els alumnes de segon del Cicle Formatiu de Grau Superior de Producció d'Audiovisuals i Espectacles van realitzar la primera de les visites tècniques d'aquest curs 2017/2018 a les instal·lacions de l'emissora RAC1, situades a la Diagonal de Barcelona.

L'atenció del grup va venir de mans de Raül Llimós, cap de la secció d'esports de l'emissora.  Els estudiants van poder veure la manera com estan organitzats, tot visitant les diferents taules dels programes de la graella de la ràdio, l'estudi principal i el control d'emissió, el control central, l'estudi de RAC105 (l'emissora musical del grup) i els estudis auxiliars d'enregistraments.

A la sala de reunions, es va obrir un interessant torn de preguntes, en què els estudiants van poder plantejar tant a Raül Llimós com a l'editor del Tu diràs, Roger Saperas, totes les curiositats i qüestions que van tenir.

Finalment, es va assistir com a públic a l'inici del programa Islàndia (presentat per Albert Om), en el qual la majoria va demanar -tot i que s'havia acordat quedar-s’hi fins al primer tall publicitari- poder-s’hi quedar fins al final del programa.

Satisfacció i amb la sensació que amb ganes, il·lusió i emprenedoria es pot fer molt bona ràdio malgrat no disposar d'unes instal·lacions extraordinàries es va concloure una visita tècnica que s'hauria de poder repetir un cop cada any. "

Imatge
fpaudiovvt1illuminacioexpoweegeebyweegee3

1R IL·LUMINACIÓ VISITA EXPO "WEEGEE BY WEEGEE"

Els alumnes de primer d’Il·luminació han visitat l’exposició Weegee by Weegee.  Acompanyats pel professor de fotografia Mariano Rodríguez, han pogut veure les més de 100 fotografies d’una de les millors col·leccions fotogràfiques del món, M+M Auer de Suïssa.  Aquesta selecció està vertebrada a partir de les imatges del fotoperiodista Usher Felling, més conegut com Weegee.

Acompanyats per la responsable de l’exposició, han conegut la manera de treballar de Weegee. Durant la nit escoltava l’emissora de la policia i era el primer a arribar al lloc on s’havia comès un assassinat, a un accident o a una batuda a Nova York. El seu cotxe era la base d’operacions on, fins i tot, revelava les fotografies. Sens dubte una manera de treballar que contrasta amb la tecnologia digital actual.

Imatge
fpaudiovvt2illuminaciolightpainting1

2N IL·LUMINACIÓ, CAPTACIÓ I TRACTAMENT D’IMATGE: SESSIÓ DE LIGHT PAINTING

Els estudiants de 2n d'Il·luminació varen tenir una sessió d'iniciació en la tècnica del Light Painting.

Carles Calero, un dels millors especialistes en la matèria, va compartir amb els nostres alumnes la seva experiència en la tècnica de pintar mitjançant la llum.

Primerament, varen veure les diferents possibilitats a través d'una explicació teòrica i, posteriorment, es traslladaren al plató on, a través de diferents exemples pràctics, els alumnes realitzaren un Photocall Light Painting. Tots aquells que ho desitjaren es van fotografiar amb els efectes de llum.

Imatge
filmets1

2N DE REALITZACIÓ I 2N DE PRODUCCIÓ ASSISTEIXEN A FILMETS

El passat dilluns 25 d’Octubre, els estudiants de 2n de Realització i 2n de Producció van assistir com a públic a la 43a Edició del FESTIVAL INTERNACIONAL FILMETS de Badalona. Allà van poder gaudir dels curtmetratges de la Secció Campus que recull els treballs d’estudiants d’audiovisuals de tot el món. Per primera vegada es va poder veure un curt de la nostra escola, ROMEU O JULIETA, que va ser estrenat fa unes setmanes al Festival Internacional de Cinema de Girona.

Imatge
deluxe1

VISITA TÈCNICA DE 2N DE REALITZACIÓ A DELUXE SPAIN

Els alumnes de 2n de Realització van visitar ahir les instal·lacions de l’empresa de postproducció DELUXE SPAIN. Es tracta d’una important multinacional que té seus a Barcelona i que es dedica a l’alta postproducció de cinema i publicitat. Els estudiants van poder parlar amb diferents professionals i veure les sales de postproducció de so (PROTOOLS), de motion graphics (ADOBE AFTER EFFECTS), de composició digital (FLAME) i d’Animació 3D (MAYA).  L’activitat va ser extraordinàriament pedagògica i interessant.