Conferència: “Barcelona camina cap a la Sobirania Energètica amb Energies Renovables”

La Directora d’Energia i Qualitat Ambiental de l’Ajuntament de Barcelona, Cristina Castells, va visitar la nostra escola el passat dijous dia 20 d’abril per tal de fer una conferència sobre el Pla de Transició cap a la Sobirania Energètica

La conferència, dirigida als alumnes del Cicle Superior de FP en Energies Renovables, es va centrar en cinc àmbits d’actuació per tal d’avançar cap a un model de generació d’energia de proximitat i amb fonts renovables.

Entre ells, destaca el Programa d’Impuls a la Generació d’Energia Solar, que preveu augmentar i potenciar el nombre d’instal·lacions renovables a la ciutat, en espais i cobertes tant públics com privats, implicant-hi no només l’Administració local, sinó també particulars, empreses privades i altres col·lectius. La mesura té com a objectius doblar la generació d’energia solar municipal procedent d’energies renovables i augmentar en un 10% la generació elèctrica privada procedent de renovables, per tal que l’autoconsum, l’autoproducció i la generació energètica renovable i local formin part del dia a dia dels ciutadans.

Un altre dels aspectes més destacables és la creació de Barcelona Energia, una comercialitzadora pública d’electricitat, gestionada directament a través de l’Ajuntament. Això permetrà donar servei a tot el consum elèctric de l’enllumenat de la ciutat, dels equipaments públics municipals, i a 20.000 famílies.  Aquesta iniciativa contribuirà a l’autonomia energètica de Barcelona, a reduir les pèrdues energètiques que suposa consumir energia produïda lluny dels punts de consum i, especialment, a visualitzar un lligam entre la producció i el consum, ja que permetrà gestionar la compra-venda de l’energia no consumida (excedents) procedents de les instal·lacions renovables.

En aquest enllaç es pot consultar més informació sobre assessorament, recursos i bonificacions fiscals, a més d’una eina de càlcul del potencial de generació energètica de qualsevol edifici de la ciutat: clica aquí