Com és el dia a dia del cicle CAI a Jesuïtes Bellvitge?

Coneixem diferents activitats que es duen a terme al cicle mijà de Cures Auxiliars d’Infermeria del campus de Bellvitge

CAI són les sigles de Cures Auxiliars d’Infermeria, un cicle de la família professional de Sanitat que s’imparteix tant al campus Jesuïtes Bellvitge com a Jesuïtes El Clot i del que ben segur que ja n’heu sentit a parlar. Tot i així us fem una breu introducció sobre quins són els objectius que busca complir.

Aquest cicle, però, no tant sols està centrat en aplicar les cures auxiliars d’infermeria, sinó també a preparar els materials i processar la informació de la consulta/unitat en les àrees de la seva competència; tenir cura de les condicions sanitàries de l’entorn del pacient i del material/instrumental sanitari utilitzat en les diferents consultes/unitats/ serveis; així com a col·laborar en la prestació de cures psíquiques realitzant, al seu nivell, l’aplicació de tècniques de suport psicològic i d’educació sanitària i a realitzar tasques d’instrumentació en equips de salut bucodental. Per tant, estem parlant d’un cicle formatiu molt complet que en acabar ofereix diferents sortides als alumnes que el cursen, tant per seguir estudiant altres cicles de sanitat, com per introduir-se al món laboral.

Amb els alumnes de CAI de Jesuïtes Bellvitge en les últimes setmanes hem pogut compartir alguns moments molt interessants. Moments relacionats amb activitats per treballar la confiança i el treball en equip. En aquesta, en concret, tenim el repte de fer passar el company d'un costat a l'altre de la teranyina. Com a futurs tècnics confiem en l'equip i treballem en equip per a donar la millor assistència al pacient.

Activitats on en petits grups treballem àrees concretes de coneixement, com la pell.

També activitats de tutories on proposem als alumnes diferents situacions i han de compartir amb el company com actuarien. Les seves respostes deixen entreveure com són i, per lo tant, compartim una mica més de cadascun de nosaltres amb el grup de forma lúdica.

Imatge
e9ddba12 b8c4 11e7 925d 00215ec9e118

Els divendres són dies de seminaris, on podem desenvolupar habilitats personals i professionals en un entorn sanitari.

Imatge
499cbd02 b566 11e7 902e 00266cfb2c34

I per últim, però no menys important, a les visites professionals tenim l’oportunitat de conèixer entorns reals, com la visita a l'hospital universitari del Sagrat Cor. De la mà de la direcció del centre, la coordinadora de formació, la supervisora de la unitat, dues auxiliars d'infermeria i també d'un alumne en pràctiques (alumne de 2n curs de CAI de JE Bellvitge) vam acompanyar als alumnes a viure de primera la seva futura realitat professional. En el context d'una activitat què integra diversos crèdits del cicle els alumnes van poder observar i descobrir entre d'altres, l'itinerari d'un pacient alhora de l'ingrès, els diferents espais del centre així com l'estructura d'un hospital i les funcions de l'auxiliar d'infermeria, tot això, en el millor marc possible, fent-ho directament a l'empresa. L'experiència viscuda en primera persona com a eina de l'aprenentatge significatiu dels nostres alumnes.

Ens ha agradat molt visitar aquest hospital ja que és una manera original de veure tot el recorregut que fa un pacient i també veure el treball que desenvolupa un/a TCAI (tècnic CAI).