Bernat i Pau, persistents, polivalents, incansables i fidels al que creuen

Aquest és el perfil que els defineix com a professionals i que ja perfilaven quan estudiaven el cicle Formatiu de Grau Superior d'Energies Renovables a l'Escola del Clot

A finals d’octubre, tant els alumnes de 1r del cicle formatiu en Energies Renovables com els de 2n van visitar la Fira de l’Autoconsum i l’Energia Solar Fotovoltaica, celebrada a Vic.

Allà vam tenir l’ocasió de coincidir amb dos ex-alumnes de la nostra escola, en Pau Grivé i en Bernat Navarro, que eren presents als estands de les seves respectives empreses com a expositors, on també van realitzar conferències especialitzades per al nombrós públic congregat.

En Pau, alumne de la primera promoció del cicle, actualment és Director Comercial Tècnic de la zona de Llevant a AS Solar, un dels grups més grans de la Península en la distribució de material per a instal·lacions renovables. Segons ens explica, “en el meu lloc de treball la polivalència és un factor determinant, ja que un comercial en aquest sector no només ha de saber vendre, sinó entendre perfectament el producte del que parla i, per això, cal una bona base tècnica

El fet de treballar per una empresa com AS Solar fa que mantingui contacte amb empreses d’enginyeria que demanen assessorament tècnic en projectes.

També en Bernat, que l’any passat era alumne de l’escola i ara és Project Manager i instal·lador de bateries a Webatt, coincideix en la necessitat de la polivalència. “Cal posar-te a tots els llocs on s’hi tracti alguna cosa lligada a allò que vols fer”. La seva trajectòria ho avala. “L’oportunitat de treballar per a Webatt va ser fruit de la motivació. A través de contactes que havia anat fent en visites a fires, en instal·lacions on havia anat, o projectes que havia  iniciat, de cop i volta, un dia tot va convergir i vaig tenir l’oportunitat de realitzar una entrevista”. I no la va desaprofitar. Actualment, en Bernat coordina i supervisa la feina dels instal·ladors per, un cop completada la instal·lació solar fotovoltaica, hi posa les bateries que comercialitza, de la marca Sonnen.

Cal posar-te a tots els llocs on s’hi tracti alguna cosa lligada a allò que vols fer

Imatge
img20171019111749568

La qualitat i el rigor és un dels trets fonamentals de la feina de tots dos. Les bateries que instal·la en Bernat són un referent en l’emmagatzematge d’última generació a través de Polímers de Liti –“ja van per la vuitena generació quan d’altres pràcticament ni han començat” – apunta. En Pau cada dia ha de decidir entre un catàleg molt ampli, i l’experiència és un valor afegit en una zona com Catalunya, que està experimentant un creixement important en l’autoconsum fotovoltaic. En el seu cas, va gaudir d’una Beca Leonardo (Erasmus) per a realitzar les pràctiques a l’estranger. “Vaig anar a viure un any a Holanda per aprendre i agafar experiència, ja que en totes les ofertes de feina m’ho demanaven, i la beca era una ocasió immillorable. Recomanaria a tothom que pugui que surti a l’estranger durant un període, i que estigui al dia llegint premsa internacional especialitzada en el sector”.

Sens dubte, la formació contínua és un ingredient indispensable per a ser competents en un sector que està experimentant una evolució molt gran en poc temps. “A l’escola, les matèries més especialitzades són les que em van permetre tenir una bona base, i desenvolupar les meves pròpies eines de càlcul va ser molt útil, però un cop acabes els estudis no et pots aturar. Cal tenir curiositat, investigar pel teu compte”, afirma en Pau. Perquè, al cap i a la fi, com ens declara en Bernat,

Una actitud incansable, ser molt fidel a allò en que creus, i ser inconformista et pot portar allà on tu desitgis