Aprenentatge i Servei amb el Banc de Sang i Teixits

Fer dels nostres alumnes persones competents i alhora compromeses amb la societat

Els alumnes de Cures Auxiliars d'Infermeria del família professional de Salut del campus de Jesuïtes de El Clot i Jesuïtes Bellvitge - Centre de Estudis Joan XXIII tot just han iniciat un projecte conjunt. Des del Banc de Sang i Teixits ens van convidar a col·laborar amb ells per tal d'augmentar les donacions de sang en el marc d'una campanya. Vam veure una oportunitat única per integrar coneixements de diferents crèdits del cicle i alhora tornar a la societat part dels aprenentatges obtinguts a l'aula. És per aquest motiu què vam emprendre amb il·lusió l'activitat d'Aprenentatge i Servei del Banc de Sang i Teixits.

En un primer moment hem treballat amb els alumnes quins coneixements tenien sobre la sang, els seus components, etc a través d'una activitat de rutina de pensament.

En un segon pas vam anar a visitar la seu de Poblenou del Banc de Sang i Teixits, en la qual ens van explicar què era la sang, què se'n feia un cop era donada i vam poder veure en primera persona l'itinerari què fa una bossa de sang un cop arriba al Banc de Sang i Teixits.

En tornar a l'escola ens calia posar el marc teòric i per això ens van explicar què era planificar i programar i alhora quines etapes calia seguir per a fer una bona programació de salut. Vam començar a treballar-ho d'acord amb un guió.

I en aquest punt és on ens trobem ara, començant a dissenyar la campanya de promoció per a la donació de sang, donant forma als materials què crearem, pensant en com en farem difusió i amb moltes ganes de poder implementar-la a finals de gener.

Queda molta feina però de ben segur anirem compartint-la amb vosaltres.

Imatge
dsc1191